Mat

Har du några frågor? Tveka inte att kontakta din lokala bamix®-distributör. De kommer att ta hand om din förfrågan och kunna ge dig information om bamix® och var du kan få reservdelar, tillbehör, byte eller reparationer: bamix®-distributörer världen över


Hur man gör fruktglass?

  • Lägg de frysta frukterna i en stor kanna. Skiktet ska inte vara högre än 8 cm. Häll i önskad vätska (1/5 av mängden frukt).
  • Tillsätt socker eller annat sötningsmedel.
  • Byt Bamix på andra plats, innan skärvaktet kommer i kontakt med de frysta frukterna.
  • Med snabba upp och ner rörelser, krossa frukterna.
  • Blanda allt bra.
  • Servera omedelbart eller frysta för senare användning.

OBS: Tryck inte ner Bamix. Det blockerar bladet så att det inte kan rotera.


Varför finns det fruktbitar i botten av kannen efter att ha lagat en fruktglass?

För att förhindra att knivarna kliar av köksredskapet har vi utrustat bamix® med fyra fotar. Det gör att de små bitarna utanför räckhållet förblir oförarbetade.
Men det finns ingen anledning att slösa det: blanda det med en smoothie eller mjölk skaka!


Hur man krossar is?

  • För "snö som" is, ta helt frusen, (inte våt) is direkt från frysen: våt is tenderar att hålla sig till varandra.
  • Fäst multifunktionsbladet. Slå på Bamix i andra läget innan skärvaktet kommer i kontakt med isen.
  • Krossa isen med snabba och nedre rörelser.
  • Använd omedelbart.

Tips: Processorn / kvarnen kan också användas för att krossa is!


Hur man gör mjölkskum?

Värm upp mjölken, fäst Beater. Håll skärmskyddet precis under mjölkytan. Slå på den första positionen. Håll kvar tills skum. Servera omedelbart.


Är bamix® lämplig för rena soppor?

Endast bamix® kan användas för att rena heta soppor direkt på spisen, än bamix® sprutar inte!


Hur skinka såser och soppor med bamix®?

Efter tillsatsen av grädde, värm upp soppan / såsen igen. Fäst beatern. Håll skärskyddet precis under ytan. Slå på den första positionen.
Håll kvar tills skum. Servera omedelbart.


Jag lyckas inte göra en majonnäs. Vad kan vara fel?

  • Välj alltid färska ägg. Alla ingredienser ska vara vid rumstemperatur. Lägg till lite syra, det hjälper till att emulgera.
  • För äggvolymen, häll minst 4-5 gånger olja. Där varje ägg behöver en lite annorlunda mängd olja för att kompensera dess vattenhalt.
  • Placera alla ingredienser i en burk. Fäst vispen. Sänk skärskyddet och slå på den andra positionen. Emulgera. Håll Bamix i en vinkel (45 °) och dra långsamt upp och se till att alla ingredienser är väl emulgerade.
  • Mögonen kan hållas i kylskåpet vid (4 ° C) i upp till 2 veckor. Tillsatsen av "våta ingredienser" som grönsaker eller örter minskar hållbarheten i upp till 2 dagar.

Tips: Om du vill ha smakad majonnäs, förbered en klassisk majonnäs och smak bara den del som behövs.


Kan jag använda olivolja för att göra en majonnäs?

Ja, men olivoljan lämnar en bitter efter smak. För en olivolja majonnäs, lägg bara 1-2 matskedar olivolja i slutet.


Är det möjligt att bearbeta frukt eller grönsaker utan vätskor?

Ja, det är väldigt lätt att rena kokta eller råa grönsaker eller frukter med bamix®. Undantagen är: Asparges, spenat, rabarber och andra fibrösa grönsaker.

Vägbeskrivning:

  • Rengör grönsakerna och skär på 2 cm bitar.
  • Placera i en kanna.
  • Fäst multifunktionsbladet och vrid det andra stället innan skärskyddet rör grönsakerna / frukterna.
  • Med snabba upp och ner rörelser, utan att pressa ner, högg / purpur grönsakerna / frukterna till önskad konsistens.

Vilka livsmedel kan bearbetas av bamix®?

Rå, kokta eller frysta frukter, kött, grönsaker, nötter, baljväxter eller ost. På grund av sin höga hastighet är bamix® idealisk för dietiska och molekylära kök. Även naturkosmetik kan tillverkas med bamix®.

Med hjälp av processorn / kvarnen kan du också:

  • Mala socker, spannmål eller kryddor (kaffe, muskotnöt) till pulver; slipa nötter eller frön till mjöl eller smör krossa is, hack ingefära, pepparrot eller örter; förbereda smaksatta salter eller pasta.

Med SliceSy® kan du:

  • Rasp och skiv grönsaker eller frukt till sallader, hugg grönsaker, nötter, fisk eller magert kött (för bollar eller hamburgare).

Hur piska äggvitorna?

Se till att du använder en ren, torr kanna. Äggen ska vara så frisk som möjligt och vid rumstemperatur. Se till att mängden vita är tillräcklig för att täcka kutteren på skärskyddet. Lägg till lite varmt vatten om det behövs.

Vägbeskrivning:

  • Fyll vattnet i en lång, smal behållare.
  • Fäst beatern.
  • Sänk skärskyddet.
  • Slå på den första positionen.
  • Efter 3 sekunder håller du Bamix i en vinkel och drar långsamt upp Bamix.
  • När de vita har nått den maximala volymen, doppa in igen och upprepa processen tills den är fast.

Hur man piskar grädde?

  • Ta grädden ut i kylskåpet och fyll i en lång, smal kanna.
  • Se till att det är tillräckligt att täcka kupén på skärskyddet.
  • Fäst kniven, sätt in skärskyddet och byta den första positionen.
  • Efter 3 sekunder håller du bamix® i en vinkel (45 °) och drar långsamt upp.
  • När grädden har nått sin maximala volym, gör upp och ner rörelser.
  • Piska till önskad konsistens.

Hur piska "dietkräm"?

  • Dietkräm är piskad låg / 0% fet mjölk. För att framgångsrikt piska med lågmjölkmjölk, se till att behållaren som används är ren och torr. Fett- eller tvålstöd kan göra processen omöjlig.
  • Den använda mjölken ska ha högst 1,5% fett och vara iskall, nästan fryst!
  • Fyll mjölken i en lång, smal kanna.
  • Fäst beatern.
  • Sänk skärskyddet och slå på den första positionen.
  • Efter 3 sekunder håller du Bamix i en vinkel (45 °) och drar långsamt upp.
  • När grädden har nått sin maximala volym, gör upp och ner rörelser.
  • Piska till önskad konsistens.

Hur maler du nötter / kryddor / kaffe i processorn / kvarnen?

Fyll processorn / kvarnen upp till 2/3 med muttrar. Poke i Bamix och byta den andra positionen. Å andra sidan, skaka behållaren, förhindra att muttrarna håller fast på sidorna / botten. Mala till önskad grad.

OBS: Några mycket oljiga nötter kan vända på en pasta.


Hur man gör mutter smör

Mala muttrarna till mjöl, än slipa vidare utan att skaka på processorn / kvarnen.

keyboard_arrow_up
Loading...